Image Alt

Splošni pogoji

Splošno
Stran www.torte-spela.si ni spletna trgovina. Predstavlja dejavnost in izdelke podjetja Torte Špela, Špela Peternelj s.p. Izdelki so na voljo izključno po naročilu, razen v nekaterih primerih občasnih zalog, kot so:
– unikatni ali mešani paketki sladic ob posebnih priložnostih (valentinovo, božično novoletni čas, pokušine za poroke),
– ponudba na kos, ki je na voljo ob petkih in sobotah (objava sproti na družbenih medijih Facebook in Instagram).

Naročilo

Kljub morebitni zalogi svetujemo, da vse želene izdelke prej naročite ali rezervirate tako, da:
– pošljete sporočilo na info@torte-spela.si ali
– oddate sporočilo na www.facebook.com/tortespela ali
– oddate sporočilo na http://www.torte-spela.si/index.php/contact-us/ ali
– pokličete na 031/343-181.

Preko ostalih načinov komuniciranja žal ne moremo organizirano spremljati in voditi naročil. Hkrati nekatere možnosti množičnega komuniciranja lahko vodijo do tega, da vaše vprašanje ali povpraševanje povsem spregledamo. Sem sodijo npr. sporočila poslana preko Instagrama, SMS sporočil, komentarji v Facebook objavah, sporočila preko sistemov, kot so Viber, Telegram, ipd.

Podatki za izdelavo torte

  1. Pri naročanju torte sporočite, kako veliko torto potrebujete, npr. za koliko oseb želite torto. Naročil ne vodimo po principu kilogramov torte, saj se enako velike torte lahko tudi do 100% razlikujejo v teži. Nekatere kreme ali pene so precej lažje, kot skutine kreme, še posebej tiste, katerim je dodano sveže sadje.
  2. Pomemben je tudi podatek, kako želite torto okrašeno. Seveda lahko odločitev povsem prepustite nam – z veseljem bomo uporabili domišljijo in izdelali nekaj novega. Zahtevnost oblikovanja in okraševanja torte vpliva na končno ceno torte. Nekatere torte je možno končati v 1 uri, druge torte lahko zahtevajo več kot 30 ur dela. Če gre za enako veliki torti, bo cena v zgoraj opisanih primerih zelo različna.

Vaše naročilo

Vsi izdelki so izdelani povsem po naročilu. Če imate zelo dobro idejo ali vizijo ali željo, kako naj bi bila torta okrašena in oblikovana, jo kar se da natančno delite z nami. Lahko pošljete fotografijo kakšne torte, ki vam je všeč. Lahko tudi skicirate vašo torto. Lahko vse skupaj tudi opišete. Za bolj zahtevna ali natančna naročila se prosim naročite na sestanek. Tja lahko prinesete npr. vzorce barv, vabil ali drugih materialov, ki naj bi se skladali s torto, ki jo naročate. To je npr. običajen postopek pri poročnih tortah, ko želijo stranke točno določeno barvo. Barve preko monitorja ni možno natančno določiti, saj se na 3 različnih monitorjih lahko enaka fotografija prikazuje v različnih odtenkih.

Predpriprava 

Pri izdelavi torte ne gre zgolj za izdelavo torte. Vsaka torta zahteva predpripravo, ki vključuje najmanj naročanje potrebnih sestavin za vaše naročilo, včasih tudi naročilo orodij, pripomočkov, posebne embalaže in podobno. Za zahtevnejše torte moramo včasih pripraviti posebno nosilno strukturo, poseben podstavek ali narisati proporcionalno pravilen načrt za izdelavo torte.
Zgornje pomeni, da včasih porabim veliko ur za torto, še preden se idelava torte dejansko začne.

Izdelava jedilnih figuric, likov in okraskov iz sladkorne mase ali čokolade zahteva veliko več časa, kot izdelava torte. Sam postopek izdelave je včasih razporejen na več dni, da se posamezni deli figuric ustrezno strdijo ali posušijo, preden je možno nadaljevati izdelavo.

Prosim, da z rezerviranimi termini ravnate odgovorno. Če si premislite le nekaj dni pred vašim terminom, je lahko nastalo že veliko stroškov v predpripravi vaše torte. Največjo škodo pa povzročite najmanj eni stranki, ki zaradi vašega rezerviranega termina ni prišla na vrsto s svojo torto.

Če ste v dvomih glede vašega termina (npr. bolezen otrok, ipd), prosimo sporočite čim prej. V veliki večini primerov uspemo termin prestaviti in prilagoditi. Včasih to žal ni mogoče, saj obstajajo tudi termini, ki so zasedeni že mesece vnaprej.

Sestavine in okusi

Včasih lahko nekatere okuse tudi prilagodimo vašim željam. Prilagoditve naredimo le v primerih, ki smo jih prej že preizkusili. Nekatere sestavine je možno zamenjati ali nadomestiti.

Lahko se izognemo nekaterim alergenim sestavinam in jih nadomestimo z drugimi, a kljub temu so vsi izdelki izdelani v istih prostorih. To je posebej pomembno pri izdelkih, za katere uporabimo sestavine brez glutena. Ti izdelki so primerni za tiste, ki ne želijo uživati glutena. Niso pa primerni za bolnike s celiakijo oz. vse, ki glutena dejansko ne smejo uživati, saj so izdelani v istih prostorih, kot ostali izdelki.

Torte lahko vsebujejo tudi ne-jedilne materiale. Na to vas bomo posebej opozorili.

Reklamacije

Vse torte so izdelane na način butične izdelave. To pomeni, da je za vsako torto rezerviran termin in ji lahko posvetimo vso pozornost, ki jo potrebuje. Nimamo nikakršnega interesa, da bi naredili drugačno torto, kot ste jo naročili. Kljub temu sprejemamo reklamacije na izgled, oblikovanje in okraševanje torte:
– Pri prevzemu torte opazite nepravilnost, ki jo lahko popravimo. To sporočite takoj ali prinesite torto nazaj in bomo popravili napako. Kadar napake ni mogoče popraviti, se za vsak posamezen primer dogovorimo o načinu rešitve reklamacije.
– Pri prevzemu torte se z izgledom ne strinjate. Reklamacija v tem primeru je možna le tako, da dobite povrnjeno celotno kupnino torte in hkrati torte ne prevzamete, torej jo pustite pri nas. Zato prosimo, da že pri naročilu torte poskrbite, da ste nam predali vse informacije, ki so vam pomembne in ste prepričani, da smo razumeli vaše naročilo.
– Če želite reklamirati okus torte, morate torto na dan prevzema prinesti nazaj, da preverimo okus torte in izločimo morebitne napake v sestavinah. Če napako odkrijemo, se dogovorimo o načinu rešitve reklamacije. Če napake ne odkrijemo in vam okus zgolj ni všeč, reklamacije ne moremo upoštevati. Na spletni strani so našteti možni okusi, ki so tudi opisani z glavnimi komponentami in sestavinami.

Ostalo

Izdelkov ne pošiljamo po pošti.

Vse cene na spletni strani so v evrih (EUR) in vključujejo 9,5% DDV. Cene veljajo od 1.1.2020.

Plačilo
Plačilo v Torte Špela je mogoče:
– z gotovino ob prevzemu izdelkov,
– z nakazilom po predračunu.

Pri plačilu torte z nakazilom na TRR podjetja mora biti nakazilo na računu preden torto prevzamete. Zgolj vaše potrdilo o plačilu ne zadošča. Če plačilo ni na računu, morate torto ob prevzemu plačati z gotovino. Morebitno kasnejše nakazilo na račun vam v celoti povrnemo.